Kohvimaailm

Avaleht / Tee / Lapacho tee

Lapacho tee

Lapacho tee

Lapacho on jook Lõuna - Ameerikas, mis valmistatakse troopilise puu Lapacho (lad. Tabebuja Avellanedae) puukoorest. Puu eluiga on 700 aastat. Juba inkade hõimud panid tähele selle taime raviomadusi. Nad nimetasid taime "elupuuks" ja raviti paljud haigestumised.

Siia kuluvad: vähk, artriit, diabeet, seedetrakti põletikud, düsenteeria, hingeldustõbi, eesnäärmepõletik ja paljud muud.

Kaasaegse Brasiilia kliinikutes kasutatakse lapachot leukeemiaravi  ajal abivahendina, sest koostises on unikaalne aine karnasool, mis on võimas looduslik antioksüdant ja aitab pidurdada vähkkasvajate arengu.

Lapachost eralduvad keetmisel 20 keemilist ühendit, mis sisaldavad eluliselt vajalikke elemente: kuld, baarium, boor, kroom, tsink, fosfor, raud, jood, kaltsium, kaalium, koobalt, magneesium, mangaan, naatrium, vask, räni. Kõik need elemendid on asendamatud ja organismile vajalikud. Sisaldab palju vitamiine. Kofeiinivaba.

Lapachos on rikkalikult parkaineid (10-18%). Seda on eriti märgata haavade paranemisel ekseemist ja naha kestendumisest. Lapachol on ka antibakteriaalne toime.

Lapacho alandab suhkrutaset veres, kui veresuhkru sisaldus on liiga kõrge ja on tegemist diabeediga ja reumaatiliste nähtudega. Puhastab verd ja suurendab erütrotsüütide arvu, parandab ainevahetust, puhastab keha toksiinidest, rahustab närvisüsteemi, parandab und.

Kergendab väljumist põletikulistest protsessidest ja leevendab valu. Stimuleerib ainevahetusjääkide eraldumist, uriini eritust, seedetrakti tööd.

Valmistamise viis: 3-4 lusikat kuivsegu pannakse keeva vette ja keedetakse edasi veel 5-7 minutit, ja siis lastakse tõmbama kuni 15 minutit.

See värskendav jook peab olema helepruuni värvi, ja omama kerget mõru maitset.

Tarvitada võib seda soojalt ja külmalt.

Nimekiri
Tabel
Näita korraga:
Sorteeri: